Syksyyn valmistautumista

Kevät ja kesä on ensin talven pirullisuuden selvittelyä, kun kaikki on kuollutta ja synkkää. Ja kun siitä selviää keskikesän yli alkaa talveen varautuminen. Kasvien kasvatusta, kalastusta, marjojen keräämistä…

Miniluumutomaateista talvella talteen otetut siemenet tuottavat hyvin satoa. Toivottavasti ehtivät kypsyä.

Kuivatusta ja pakastusta riittää. Talvella on sitten hyvä ottaa lähiruokaa omista varastoista ja olla ylpeä siitä mihin kaikkeen me pystymme ja mitä kaikkea me osaamme. Kohta alkaa kyyhkyn metsästys ja siitä alkaa metsästyskausi, joka jatkuu ja jatkuu… Kun metsästys alkaa niin minulla alkaa käsitöiden tekeminen kesän tauon jälkeen. Neuleita on toki nytkin muutama kesken taukopuuhana, mutta kun pimeys hiipii pihamaalle niin puikot heiluvat ihan eri tahtiin. Lisäksi on ihan uusi juttu. Eilen teurastimme ensimmäiset kanit ja nyt niiden nahat ovat taanalla kuivumassa. Huomenna yritän parkita niitä kananmunilla ja siitä pari päivää myöhemmin alkaa pesu ja muokkaus. Talvella olisi tarkoitus alkaa ompelemaan tuotteita. Niistä tuotteista sitten myöhemmin lisää, ettei nyt käy niin, että minun touhu muuttuu ”Hiiri kissalle räätälinä” – saduksi.

Kyyhkyille maistuu herneet, joita Niko on vienyt ja sitten palkinnoksi poseerataan riistakamerassa. Jokohan viikon päästä syödään kyyhkyn rintaa.

Kalastus alkoi taas tauon jälkeen sujumaan. Turhautuminen on tunne, kun kierrät ja kaarrat järvellä ja ei kalan kalaa tule. Ei nykäisyäkään, korkeintaan kerran pari ohjausvirheen takia pohjakosketus. Nyt kuitenkin on pakastimessa ensi talven kuhatkin ja sekin helpottaa mieltä ja syksyn pystyy ottamaan vastaan taas hivenen avoimemmin mielin.

Eläimet voivat hyvin ja etenkin yltiöpositiivisia kanoja on kiva kuunnella. Kiitollinen hyrinä kuuluu, kun ovesta astuu ulos ja kourallinen kauroja saa jopa hullaantumaan. Kaneista Vilhelmiina kaipaa supsutusta ja sipsutusta ja tulee nuuskuttelemaan rapsutettavaksi. Arvelen, että Lassen ja Vilhelmiinan poikasista ensi keväänä tulee melkoisen valloittavia murusia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s