Viimeiset lomapäivät

Näin se on, että lomat loppuu ja arki alkaa. Kesälomani oli tänä vuonna viidessä osassa ja sekin sopi minulle. Niko on kotona kesän ja näin ollen yhteistä aikaakin oli. Ei koskaan riittävästi tosin, mutta näin saimme paljon tehtyä Puutteelassa asioita eteenpäin ja taas ensi kesänä on vähän vähemmän tekemistä ja enemmän aikaa vaan nauttia. No, rehellisesti sanottuna en usko tuohon itsekään… Kekseliäinä ihmisinä varmasti saamme hyviä ideoita ja taas mennään ja touhua riittää. Töiden puolestakin kesä oli kiva. Kesäpäivystys päiväkoti Simpukassa (6 vko) meni nopeasti ja sain tutustua uusiin ihmisiin. Osaa heistä olen tavannut aikaisemmin pikaisesti tai vain nimi oli tuttu, mutta nyt sain tehdä töitä yhdessä. Tykkäsin todella paljon olla Simpukassa töissä. Vastapainona työlle kotona oli mm. puutarhatöitä, eläinten hoitoa, marjastusta ja kalastusta. Eli täysin muuta kuin mitä työ on.

Tänään lähti viimeiset kanien poikaset uusiin koteihinsa. Hetken se tuntuu haikealta ja sitten se unohtuu. Näin sen pitää ollakin. Kaikki kuusi poikasta saivat hyvät kodit ja uudet ihmisemot. Unelma, Anelma, Hermanni, Lasse, Peppiina ja Vilhelmiina saavat talvikanilaan uudet häkit ja niiden rakentaminen aloitettiin tänään. Helppoa kuin heinän teko! On sitä touhua jo harjoiteltukin ihan riittävästi. Heinät otuksille haettiin jo viikolla ja tuoreita on kuivattuna talvea varten. Niiltäkin osin syksy saa alkaa hiipiä.

Häkkien rakenne alkaa tulla jo kuin itsestään. Rautakaupasta lisää materiaalia ja sitten rakentelu jatkuu.
Kanat juttelivat samalla, kun rakentelimme ja Pontus kävi vähän leikkimässä ohimennen. Kanoilla oli erilainen käsitys asiasta ja niinpä Pontus sai lähtöpassit kanalan läheltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s