Tänään alkoi arki

Tänään se sitten alkoi. Arki. Päivien työn aikatauluttama rytmi ja kotitöiden ajoittuminen aamuihin ja iltoihin. Kaiken ehtii kyllä näinkin, kun ei haali liikaa puuhaa itselleen. Perusasiat on toki hoidettava, mutta erikoissuperhyvät ideat on sitten viikonloppujen juttu. Jos aikaa jää niin sitten sitä muutakin. Tänään alkoi myös kyyhkynmetsästys ja Niko saikin yhteensä kuusi kyyhkyä.

Pontus auttaa kyyhkyjen siivoamisessa.

Sillä aikaa, kun Niko kävi metsällä minä leikin kanifarmaria ja siivosin kanien häkit ja tein iltatoimet. Tuoreina oli ruokalistalla tänään saksankirveliä, tuoksuvattua ja omenapuun oksia. Kyllä näytti maistuvan. Luonteissa on kaneilla eroja kuten ihmisilläkin (tietenkin näin). Unelman ja Hermannin poikanen ”Makkara” on äärettömän siisti herrasmies, joka käyttäytyy hillitysti ja pyytää ruokaakin erittäin kauniisti.

Tässä meidän Makkara, joka on poikueensa ainut selviäjä ja emonsa pullea tissipoika.

Sitten onkin meidän hulivili hurlumhei Lasse, joka laittaa häkissään päivittäin ranttaliksi, purra napsauttaa, kun käyn hoitamassa sen hyvinvointia ja on vikkelä raikulipoika. Isänsä on kuulema ollut samanlainen narskuttelija nuorempana, mutta iän ja kokemuksen karttuessa rauhoittunut.

Lasse ja Lassen näkemys kodikkuudesta

Kasvihuoneessa kaikki alkaa olla siinä pisteessä, että nyt vain odotellaan kypsymistä. Eniten minua kiinnostaa viinirypäleet ja niiden maku. Olen monesta asiasta kiitollinen aikaisemmille talon asukkaille, joilla on ollut näkemystä tehdä asioita sydämellä. Voi, kun he nyt näkisivät mitä tänne kuuluu.

Viinirypäleet on pieniä, maku on vielä täysin arvailujen varassa.
Kesäkurpitsaa meillä ainakin riittää.

Pienenä lisähommelina jatkoin nahkojen muokkausta. Näyttää siltä, että kananmunalla parkitseminen on ihan toimiva juttu. Kesäkarvassa olevat taljat on aika huonoja, mutta talvella tai keväällä teurastettaessa turkiksista tulee varmasti hyviä noinkin. Ja kanit olivat nuoria, joten katsotaan saisinko myöhemmin vähän vanhemmista nahat talteen. Ajattelin kokeilla kuitenkin tehdä noista rukkaset ja neuloa päälliset tencelillä vahvennetusta villalangasta. Ne on sitten niitä hirvenmetsästyksen aikaan tehtäviä juttuja ne.

Vielä menee monta iltaa ennen kuin nämä koppurat on täysin valkonahkaisia ja pehmeitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s