Kuulumisia

Toissailtana selailin myytäviä kaneja ja siellähän se taas oli. Jättimix edullisesti kohtuullisen matkan päässä. Olen sanonut, että minä en punasilmäistä kania osta. No, tänään kävimme hakemassa valkoisen punasilmäisen Lulu-neidin kotiin. Lulu nimi on vanhan kodin nimi kanille, mutta luulen, että se saa meillä uuden nimen. Niko on meillä yleensä nimigeneraattori, mutta viimekädessä nimi tulee minun seulan läpi. Katsotaan tarkasti miltä se näyttää ja sitten nimikin löytyy. Itse kani tuskin piittaa nimestään tuon taivaallistakaan. Tällä hetkellä nimiehdotuksia on mm. Siiri, Matleena ja minun ehdottama Loviisa. Loviisa on tosin sellainen nimi, jonka haluan jättää jollekin ruskeakuvioiselle kanille. Kun mietin, että mihin ihmeeseen laitan kohta kaikki nuo kanit niin Niko oli taas kerran positiivisin mielin asian suhteen. Yksinkertainen asia, rakennetaan lisää häkkejä.

’Vielä vähän mietityttää, että tuunko vai enkö? ’

Tein jo alustavaa suunnitelmaa seuraavalle kaudelle, joka alkaa kevättalvella ja päättyy viimeistään alkutalvesta. Uroksia jää vain kaksi, suurihopea Hermanni ja uudenseelannin punainen Lasse. Emoja on keväällä Anelma, Unelma, Vilhelmiina, Peppiina ja nyt tämä uusi neito.

Poikuesuunnittelu on suunnittelua ja koskaan ei voi tietää mitä todellisuudessa tapahtuu. Ajatuksena on aloittaa kokeneilla emoilla (Anelma ja Unelma) maaliskuussa ja siitä sitten huhtikuun alussa nämä kolme nuorta neitiä. Koskapa tiineydessä tai synnytyksessä voi tapahtua mitä tahansa on hyvä, että emoilla on yhtä aikaa poikueita. Jos jollakin on vain muutama poikanen sille voi siirtää toiselta osan hoidettavaksi ja jos taas emo kuolee synnytyksessä niin poikasia ei tarvitse välttämättä menettää. Ensikoita on nyt kolme, joten kaikki on mahdollista.

Kyyhkynmetsästys jatkuu ja sorsanmetsästys alkoi. Stressasin sitä, että Niko ei ole kotona, mutta aloituspäivänäkin hän kävi välillä kotona ja saimme hetken hengähtää ja vaihtaa päivän kuulumisia.

Pate osaa myös tämän homman ja kehittyy koko ajan lisää.

Tänään lähdemme entisen naapurin tytön kanssa patikoimaan. Kiva vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia ja TIEDÄN, että meillä on hauskaa, mutta voihan lähtemisen vaikeus. https://liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/luontopolku/kanjonin-kierros/ Tänne olisi tarkoitus tänään suunnata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s