Säilöntää, retkeilyä ja metsäkanalintuja

Perjantaina saimme meidän traktorin takaisin kytkinhuollosta ja voihan onnea. Äänikin on kuin hunajaa! Kylläpä nyt kelpaa ajella polttopuut liiteriin ja tehdä syksyn peltotyöt.

Voiko tämän kauniimpaa olla?

Tai ihan vain katsella tuvan ikkunasta tuota kaunokaista. Laskua vielä odotellaan, mutta kiitos jo nyt Saken pajalle. https://m.facebook.com/sakenpaja/

Perjantai-iltana kävimme katsomassa auringonlaskua, eiku siis teeriä. Mutta taivas oli taas niin NIIN kaunis ja kaupunki järvineen kaukana kaukana jossain näytti rauhallisen uinuvalta. Tiedän, että sitä se ei todellisuudessa ollut, mutta voihan sitä niinkin kuvitella.

Lähimaastoja ilta-auringossa

Kun olimme lähdössä iltaretkelle niin kävimme Pontuksen ja Lukan luona ja pojat olivatkin oma-aloitteisesti siirtyneet yhteisasumiseen. Tämä on ollut odotettavissa, mutta että jo nyt. Laitoimme pojat kuitenkin vielä omiin yksiöihinsä ja täytyy vain toivoa, ettei seuraava kaivanto ole häkistä ulospäin.

Vielä on pojilla aika huima ero säkän korkeudessa.

Lauantaiaamuna kävimme katsomassa Ryhälänmäen metsäkanalintutilannetta. Kyllä siellä oli muutamia ja sinne jäivät. Toisella kertaa sitten. Sade sotki vähän meidän suunnitelmia, kun ajatuksena oli istua Paten kanssa passissa kahvia siemaillen. Toisella kertaa sitten sekin. Minä suren aina noita avohakkuita ja niitähän nykyään riittää. Toivottavasti ymmärrys siitä asiasta vielä joskus muuttuu.

Ryhälänmäessä aamuretkellä

Kasvihuoneessa pitäisi nyt tapahtua ihmeitä. Lämpöä ja valoa tarvittaisiin vielä, että tomaatit kysyisivät. Chilien kasvatus saa ensi vuodelta jäädä. Pitkään kestävä taimien kasvatus ja pienissä tiloissa siirtely ei ole viisasta.

Tässä chilikasvatuksen tulos
Lämpöä, valoa ja kosteutta, kiitos!

Pienen pieni sipulisato (niin kooltaan kuin määrältäänkin) on kuivumassa. Työkaverilta sain omenoita ja nyt kuivurissa hurisee monta kerrosta omenoita herkutteluhetkiä varten.

Kuivuri hurisee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s