Metsästystä, säilöntää ja mietteitä

Nikolla meni metsästysviikonloppu mielestäni hyvin. Tiedän, että hän itse on sitä mieltä, että aina on parannettavaa, mutta hyvin se meni. Pontus osoitti jo orastavia hyvän jäniskoiran elkeitä ja ajoi jo ajohaukun kera. Tosin Reinoa, mutta ei kai se niin justiinsa ole. Valkoinen joka tapauksessa. Oikeasti Pontus pääsi jo ihan oikeasti jänismetsälle, eikä vain lenkille metsään.

Ensimmäinen kontakti metsäjänikseen

Lisäksi Niko sai vielä nuoren teeren. Ei meiltä ruoka ihan heti lopu ja kaupasta ei tarvitse ainakaan lihaa ostaa.

Teeripaisti

Lihakanit kasvavat hitaasti, mutta varmasti. Luonteeltaan kanit ovat uteliaita ja luottavaisia. Onneksi kasvihuoneesta ja kasvimaalta sekä tietenkin luonnosta löytyy herkkuja kaneille. Tosin kesäkurpitsa ei käy, kukkakaali käy. Arvaat varmaan kumpaa meillä olisi enemmän.

Nippasankon päällä on hyvä herkutella. Ei tarvitse jakaa veljien kanssa.

Säilöntä jatkuu. Sipulit on nyt nostettu ja säilötty. Karamellisoituja sipuleita maisteltiin jo pihvien ja perunoiden kanssa. Hyvää oli! Punasipulipikkelsi odottaa vielä sopivaa ruokaa, kuten esim. hampurilaisia.

Karamellisoituja sipuleita
Punasipulipikkelsiä

Seuraan muutamia blogeja ja YouTube-kanavia. Tänä aamuna luin https://www.kuitetekee.com/2020/09/13/lapseni-osti-katukaupasta-laakkeita-toinen-muuttaa-alaikaisena-omaan-kotiin-ja-vanhemmuuteni-on-hakoteilla/ blogia ja itkuhan siitä tuli. Miten vanhemmuus voikin olla niin vaikeaa ja miten se saa koko tunteiden kirjon aikaan. Ja vieläpä sellaisella voimalla lupaa kysymättä, että vahvinkin ajoittain murtuu.

Muita seuraamiani blogeja on https://pienenpienifarmi.com/ ja https://www.korkeala.fi/. YouTube-kanavista tärkeimmät ovat https://www.youtube.com/c/Talasbuan ja uutena tuttavuutena https://www.youtube.com/c/KalleFlodin. Näistä minä sitten posmitan Nikolle, luen ääneen ja pyydän katsomaan yhdessä. Meitä on muitakin, jotka eivät halua elää kaupungin hulinassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s