Kuulumiset Puutteelasta sekä tulevaisuuden suunnitelmia lyhyellä ja pitkällä aikavälillä

Nyt siitä tulee totta! Kanikomppania saa vahvistusta lähiviikkoina. Voi tietysti ajatella, että ei ole mitään järkeä lähteä hakemaan kaneja satojen kilometrien päästä, mutta kun se ei ole pelkästään se juttu. Meillä on hyvä lomittaja, joka hoitaa kanit, kanat ja koirat ja näin ollen me lähdemme pikkuriikkiselle lomamatkalle ja keskitymme vain ja ainoastaan toisiimme. Jos ei siis lasketa sitä, että haemme uusia kaneja. Ja sitä ei nyt lasketa. Kun metsästyskausi jatkuu hirvenmetsästyksellä, aikaa viikonloppuisin on vähän ja syysloman minä olen töissä. Lomittaja saa samalla lyhyen maatila”loman” ja irtioton hänen arjestaan. Eli siis kaikin puolin hyvä juttu. Kerron uusista kaneista lisää, kun ne ovat turvallisesti Puutteelassa. Häkit odottaa jo valmiina ja näin taas yksi haave toteutuu kaniharrastuksen osalta. Uutena asiana on myös Kaninkasvattajat ry jäsenyys. Saan varmasti sieltä tukea tarvittaessa, koska edelleen minun täytyy oppia monen monta juttua kanien hoitamisesta. On tämä harrastus vielä niin alussa. Olen myös hakenut Kainuun ammattiopiston Kanintuotannon perusteet-koulutukseen, joka järjestetään 27.10.2020. Onneksi koulutus järjestetään verkko-opetuksena ja voin viritellä yläkertaan oman opiskelupaikkani. Vaikka hoidankin pääasiassa itse kanit, niin ilman Nikon tukea ja apua en pärjäisi. Hän on ollut aina valmis auttamaan, kun minulla on ollut pitkiä työvuoroja, häkkien rakennuksia tai tuoreiden ottamista kaneille. Yhdessä olemme enemmän. Klisee, mutta niin totta.

Kanoista yksi ei edelleenkään muni. Ja kolme muuta eivät edelleenkään tajua, että mihin minä haluan, että ne munii. Hy-Line brown-rotu on näitä tehotyttörotuja, joten hyvähän se on, jos huilailee välillä. Täytyy nyt kuitenkin panostaa vielä lisää ravintoon. Kanat ovat kuitenkin erittäin onnellisen oloisia ja kuuloisia. Ja kyllä meille riittää nuokin kananmunat. Välillä tuntuu, että niitä on liikaakin.

Pate nauttii niistä hetkistä, kun Niko on saatavilla oli se sitten metsästystä tai vain oleilua. Vai mitäpä tästä kuvasta arvelette?

Onko tämä nyt se koirankuonolainen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s