Ajattelee täällä maailmassa muutkin kuten me

https://youtu.be/LK-wmIBMrxA

Taas löytyi yksi ajattelun helmi! Näin minä ajattelen, kuten Haloo Helsingin uudessa laulussa lauletaan. Ja vieläpä samalla ilolla, rytmisyydellä ja pienen pienellä pirullisuudella silmäkulmassa. Itsekään en ole mikään pyhimys, enkä osaa elää täysin luontoa kunnioittaen, mutta on meillä sentään yritystä siihen suuntaan. Erittäin piristävää!

Tähän liittyen… Minulta on kysytty, että miten voimme syödä suloisia kaneja tai itse ammuttua riistaa. Siksipä juuri! Luimme äskettäin lehtijutun siitä kuinka teurassiat lopetetaan hiilidioksidia käyttäen. Miltä sinusta tuntuisi kuolla tukehtumalla sen jälkeen, kun olet ensin kokenut stressiä, kun sinut on riistetty tutusta ympäristöstä tuntemattomaan ja ympärilläsi olisi kaaos. (Toivottavasti olen tässä väärässä….) Juttu oli Ruotsista, mutta Suomessa toimitaan samoin. Olkoonkin, että juttu oli Ilta-Lehdessä, mutta näinhän asia on. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6345cbe-9621-41d3-a6c3-ef123d1a120d Sianlihan hinta on erittäin matala, joten jollakin keinolla tuokin hinta alas poljetaan. Tässäkin asiassa pieni on kaunista ja kannattaa suosia pieniä teurastamoja ja sikatiloja. En edes ala kirjoittamaan broilerituotannosta… Jokainen joka haluaa löytää siitä kyllä tietoa. Kalan suhteen olen myös aika kriittinen.

Meillä kanit saavat elää viimeisetkin hetkensä onnellisina. Minä olen niille tuttu ja turvallinen. Ennen kuin niillä on aavistustakaan siitä, että ei ehkäpä kannattasi niin sokeasti luottaa, ne ovat jo vihreimmillä niityillä. Tänään punnitsimme patapoikasia ja teurastusaika alkaa olla lähellä. Jos taas ajatellaan riistaa, niin ei sekään ehdi kovin kauaa ihmetellä tilannetta, kun se on jo ohi. Nämä on tietysti meidän mielipiteitä ja jokainen saa olla sitä mieltä mitä on. Kuitenkin, jos selkeästi joka puolelta tuodaan huolta esille, että maapallo ei kestä meidän itsekkyyttämme, niin miksi me emme tee asialle kuitenkaan mitään. Sitä on vaikea käsittää.

Tänään alkoi hirvenmetsästys ja Lukan työt

Tänään alkoi hirvenmetsästys ja oli mukava kuulla juttuja päivän kulusta. Hirvenmetsästys on Nikon harrastus muun metsästyksen ohella ja onneksi heillä on mukava porukka, missä yhteishenki on kohdillaan. Ja Luka nauttii! Kyllä isi aina hakee pois, jos tulee tukala tilanne.

Nyt on villasukat neulottu. Malli oli mukaellen Jaana Talvitien Fireplace socks. Vieläkin vähän kolottaa ja kipu vaivaa, mutta nyt täytyy yrittää ottaa rauhallisesti. Huomenna on häkkien siivous, joka ei odota, mutta muuten täytyy vielä lepäillä. Maanantaina pääsen taas päiväkoti Simpukkaan lomapäivystykseen.

On tämä vaan niin mukavaa puuhaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s