Kaneja ja neulomista, elämä jatkuu tutuissa puuhissa

Laitoin viikolla neitokanit sisälle navettaan ja pojat ”talvisäilytykseen” eli puhdistin poikashäkit mahdollisimman hyvin ja laitoin Lassen ja Hermannin niihin. Silti sinne jää hajuja ja poikien pitää merkata paikka omakseen. Lassen videosta näkyy tämä hyvin, eli se hieroo leuan hajurauhasista reviirimerkkaukset kuntoon.

Lasse merkkaa reviiriään

Hermanni suhtautuu asiaan omalla tyylillään. Jos sitä pitäisi luonnehtia jotenkin niin lähtökohtaisesti kaikki on ”en tykkää”-asioita. Ensin jurotetaan ja siitä sitten hissukseen vapaudutaan. En voi ymmärtää miten sen poikasista kuitenkin tulee niin luottavaisia ja rohkeita. Lupasin Hermannille, että saa sitten kun pakkaset tulee (jos tulee) Rutirexiä, mutta nyt pitää pärjätä oljella. Hermanni tykkää myllätä ja tehdä pesiä Rutirexistä.

Hermanni tutustuu talvioloihin omalla tyylillään

Minä neulon nyt taas villasukkia, mutta nyt vähän ohuemmasta langasta. Vaihtelua sekin! Ja voi että nuo koivupuikot on hyvät, suosittelen. Hankin kyllä myöhemmin kaikki tarvittavat koot noita samoja.

Pitsineuletta. Malli on Niina Laitisen Paratiisi

Välipalaneuleena aloin tekemään Nikolle hirvenmetsästyspipoa. Niko huomasi, että eilen saamissani langoissa on juuri oikean värinen lanka. Tämä on sitä neulomista, kun ei tarvitse ajatella, eikä katsoa työtä välillä.

Hirvenmetsästyspipo

Talasbuanissa oli jälleen hyvä video. Meillä on ollut välillä harkinnassa kotipossun kasvatus, mutta olemme luopuneet afrikkalaisen sikaruton vuoksi asiasta. Ymmärtääkseni täällä ei ole vielä sitä ollut, mutta se on luultavasti mahdollista, että villisiat sen tännekin tuovat. Jos ottaisimme porsaan kasvatettavaksi se ei olisi missään mielessä kannattavaa. Tai no… Peltoa saisi hyvin muokattua ja ravittua samalla, mutta täytyy löytää siihen muut keinot. https://youtu.be/PtsXn22eFiA Luen aina välillä myös kommentteja videon jälkeen ja on se vaan kummallista miten me ihmiset ympäri maailmaa olemme vieraantuneet siitä miten liha lautaselle tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s