Liian kekseliäs mieli vs. aika

Joskus toivoisin, että en kokisi näin monta asiaa omassa elämässäni ja ylipäätään maailmassa näin mukavaksi, mielenkiintoiseksi tai kokeilemisen arvoiseksi. Joskus toivoisin, että pelkäisin kokeilla uusia asioita ja en olisi näin tiedonhaluinen. Kun minullakin on aikaa ihan sen saman verran päivässä, viikossa tai kuukaudessa kuin kenellä tahansa muullakin. Tiedon puutteen tuskaani lievennän tällä hetkellä esim. tiedekasvatuksen perusteita opiskellen. Kurssi on onneksi lyhyt ja ei kovinkaan vaativa, mutta aikaa siihenkin menee. Lisäksi mieleen tupsahtelee asioita, joita haluan tietää. Viikolla etsimme Nikon kanssa tietoa suomalaisten lihan syönnistä ja siitä sain ajatuksen, että olisipa kiva laskea meidän lihan kulutusta ja sitä minkä verran prosentuaalisesti/kiloissa mitäkin lihaa syömme. Se oma pikku tutkielma saa nyt odottaa parempaa aikaa. Sitten olen välillä perehtynyt Tukesin sivuilla kasvinsuojeluaineiden turvalliseen käyttöön ja siihen liittyvään koulutukseen. Ja siitä taas seurasi se, että aloin lukemaan glyfosaatin vaaroista. Josta taas seurasi se, että palasin jälleen kerran ensi kevään ja kesän oman ja kanien ruuan kasvatukseen. Mitkähän mahtaa olla ne keinot millä se onnistuu. Mielellään ilman myrkkyjä, onkohan se mahdollista… Tämän lisäksi olen yrittänyt perehtyä maatiaskanoihin ja maatiaiskanarotuihin. Olen selvitellyt mitä kananmunien hautominen koneella tarkoittaisi täällä meillä Puutteelassa ja olisiko siinä taas mitään järkeä. Varmaankaan ei, mutta kun se olis niin kivaa taas kokeilla jotain uutta juttua. Ja sitten on vielä ne kaikki ihanat ja luovat ajatukset, joita tulee ja onneksi myös välillä menee. Käsityöideat, reseptit, eläimiin liittyvät hankinnat tai kanien poikueiden suunnittelu. Eilen kävin hetken Pontuksen kanssa metsän reunassa nuuskimassa jäniksen jälkiä ja sen jälkeen taas ajatus lähti rullaamaan entistäkin kiivaammin. Eli ainakaan happi aivoille ei auta siihen, että ideoita EI pulppuaisi.

Meidän pieni höppänä Pontus

Olen hokenut Nikolle nyt jonkun aikaa kuin mantraa, että tehdään aivojen huoltoa karsimalla ärsykkeitä ja vain yhteen asiaan keskittymistä kerrallaan ja opetellaan, että joskus vain aika vie ilman etukäteissuunnitelmaa. En tiedä kummalle meistä oikeasti sanani osoitan, Nikolle vai minulle itselleni.

Hirvenmetsästys jatkuu edelleen ja pakastin täyttyy. Kauhulla ajattelimme torstaina Liisa-myrskyn keskellä, sähkökatkon kourissa, että entä jos kaikki pakasteet menevät pilalle. Muuten meillä ei ole pienintäkään huolen häivää, vaikka sähköt olisi poissa pidemmänkin ajan. Onneksi sähköt palautuivat perjantaina ja siirsimme edelleen aggregaatin ostoa. Metsästyskausi on tiivis ja villiliha vilkettelee vapaana metsissä. Riistaruokinnalta tulee kauriin kuvia ja jänikset käyvät lähes pihamaalla lällättelemässä. Aika ja ennen kaikkea valoisan ajan pituus on rajallinen. Onneksi emme näänny nytkään nälkään ainakaan lihan puutteen vuoksi.

Kauriit ruokinnalla

Neulomiseen on nyt niin vahva vietti, että se alkaa taas lähennellä puolivakavaa riippuvuutta. Jos teen reippaasti nämä ja nämä kotityöt niin saan neuloa niin ja niin monta kerrosta sukkaa. Kun on niin pimeää niin eihän nyt voi tehdä mitään muuta kuin neuloa. Ja usein on se sama juttu, vielä yksi puikko, yksi kerros tai kun neulon kahta sukkaa yhtäaikaisesti niin tietenkin neuleiden täytyy olla samassa kohtaa menossa. Viimeisimmäksi neuloin ohuesta langasta sukat ja Nikolle lämpimän hirvestyspipon. Nyt puikoilla on Jonna Nordströmin siksakki-jonsukat välipalapuuhana. Helppoa ja nopeaa.

Niina Laitisen Paratiisi

Suunnittelin ensi vuoden blogikirjoituksia. Nyt olen kirjoittanut lähinnä tapahtuneista asioista satunnaisesti ja ilman ennakkosuunnitelmaa. Kirjoittaminen on ollut päiväkirjamaista kuvailua ja pohdintaa. Ajattelin aloittaa vuoden alusta kuvaamaan enemmän vuodenkiertoa Puutteelassa omavaraisuuden näkökulmasta. Saa nähdä pysyykö ajatus siinä vai jatkanko rönsyilyä, joka on tavallaan minulle ominaisempaa. Tämä kirjoittaminen on yksi kiva tekeminen monen kivan tekemisen joukossa, mutta olisi myöskin kiva vähän kehittää tätä. Tietenkin niillä kaikilla kivoilla asioilla, mitä täällä Puutteelassa on. Nythän olen käyttänyt sanoja myös nurisemiseen ja päämäärättömään voivotteluun. Ideoita ja mielipiteitä otetaan vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s