Vuoden viimeisiä päiviä viedään, hyvää yulea!

Nyt on vuoden pimein päivä kohta lusittu ja alkaa valon odotus. Olen antanut itseni ymmärtää, että muinaisuskontojen mukaan joulu olisi juuri näihin aikoihin (yule). Sieltä meille on jäänyt jouluun vainajien muistaminen, lintujen talviruokinta (sielulinnut) ja olkikoristeet, jotka liittyvät läheisesti kekriin. Muinaisuskontomme ovat mielenkiintoinen tutustumiskohde, suosittelen lämpimästi. Moni tapa tai tottumus on jäänyt meidänkin aikaamme elämään, mutta mutta niiden alkuperä on unohtunut. Kristillinen joulu on sitten ihan toinen juttu, siis christmas, se Kristuksen messu (Cristes Maesse). Näin ne internetissä kertovat, jotka asiasta enemmän tietävät ja mitäpä tuota kyseenalaistamaan. Tässä vielä aiheeseen liittyvä viisu: https://youtu.be/XSB57Dkzbwg Me emme vietä joulua ainakaan tänä vuonna olleenkaan ja olemmekin suunnitelleet, että sään salliessa painelemme metsään kaatamaan puita, jotta pääsisimme taas tekemään polttopuita. Meillä on pieni kinkku, ei muuta. Nyt on hyvä näin.

Meillekin saatiin lunta, joka tosin menikin jo. Leyland sai kuitenkin ketjut renkaisiinsa. Jostain muistin erittäin syvistä syövereistä tulla tupsahteli mieleen, että mitä siinä pitää tehdä. Osasin auttaa jonkin ihmeellisen geeniperimän avulla ja niin vain ketjut tulla tupsahti paikalleen. Kiitos iskä, että sain joskus olla töllistelemässä traktorihommia. Kunpa kaikki olisi mennyt täysin toisin kuin meni ja minulla olisi nyt sinun tieto ja taito apuna, kun asumme täällä puuhaparatiisissa. Nyt ymmärrän miten viisas ja osaava sinä olit monessa asiassa. Voihan viinanpiru sentään, sanon minä!! Nyt iskä lannoittaa vanhaa hautausmaata. Hyvä työhän se on tietysti sekin…

Leyland😍

Luka pääsi taas viikonloppuna hirvimetälle. No eihän sieltä tulosta tullut, mutta ainakin lenkkiä ja hyvää mieltä. Loppuisi jo kohta koko hirvimehtuu…

Luka töissä

Kohta alkaa joululoma ja meillä on joulutipujen kuoriutumisaika hetkellä millä hyvänsä. Kerron siitä lisää myöhemmin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saamme pikkuriikkisiä piikkiöläisiä.

Olen jo jäsennellyt ensi vuoden blogikirjoituksia, mutta enpä oikein tiedä… Voiko kirjoittamisen ajatuksen virtaa vangita? Voinko minä tehdä niin minulle? Elämässä on muutenkin aina ulkopuolelta tulevia rajoitteita ja ohjeita. Jos jossain asiassa saisi olla pikkasen vallaton. On minulla tietysti se yksi vallaton ajatus, jonka toivoisin vuonna 2021 toteutuvan. Siitäkin kerron lisää, jos ajatus saa siivet selkäänsä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s