Vuoden 2020 viimeiset kuulumiset

Vuoden viimeistäkin viimeisimmät päivät on olleet touhua täynnä. Nikon lomaillessa edelleen minä kävin kolme päivää töissä ja samalla pieniä kotipuuhia puuhaillen. Metsätyöt jatkuu, jatkuu, jatkuu…

Tällaisen rakkausvänttyrän löysin tänään

Aamulla kävimme kaupungissa hakemassa postista Nikolle uuden moottorisahan ja ostamassa minulle uuden metsurinkypärän. Edellinen halpisversio ei pysynyt päässä, muovin kappaleet irtosivat, eikä kiristys ollut kunnossa. Nyt on hyvä! Ostin vielä kuulokkeet kuulosuojaimien alle ja nyt voin kuunnella äänikirjoja samalla, kun sahaan puita. Nyt on menossa Enni Mustosen ”Syrjästäkatsojan tarinoita: Ruokarouva” – kirja. Selkä ei ole vieläkään kunnossa, joten aika lyhyitä ripsauksia minun metsäkeikat vielä on.

Ruokarintamalle kuuluu sellaista, että nyt ihan oikeasti on pakastimet täynnä. Niko on saanut metsäjäniksiä ja yöksi laitamme puppelin uuniin muhimaan. Ja kaiken lisäksi Niko sai nyt kauriin, jota jo pitkään haaveilimme. Paloittelussa menikin sitten hetki, jos toinenkin. Nyt jauhelihat on jauhettu ja muutkin lihat pakattu vakuumiin ja laitettu pakastimeen. Lihaa tuli yhteensä 13,43 kg. Eiköhän sillä hetki pärjätä.

Siellä se poseeraa metsästäjän kanssa

Meidän 12 tipua voivat hyvin ja ovat energisiä ja uteliaita. Hauska seurata niitäkin. Tipuset saavat vielä kasvaa sisällä hetkisen ennen kanalaan siirtoa. Ennen kuin tiput siirretään kanalaan saa tehotytöt väistyä sieltä ja se vähän mietityttää. Emme ole aikaisemmin laittaneet kanoja lihoiksi, mutta tiedän, että kyllä sekin onnistuu. Vähän haikein mielin olen tehotytöistä luopumisesta, mutta tiedän, että ne ovat niin raakoja pissiksiä, että tiput olisivat hetkessä hengettömiä.

Meidän piikkiöläiset

Huomenna alkaa vuosi, joka tuo tullessaan suuriakin muutoksia. Olen taas haastanut itseäni uusilla suunnitelmilla. Uudenvuoden lupauksia emme oikeastaan tee tänäkään vuonna. Yritetään elää jatkossakin mahdollisimman onnellista elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s