Koirankynnen leikkaajat

Meillä on ollut iso ongelma Paten (pieni münsterinseisoja) kynsien leikkaaminen. Korpinkyntinen koiruus on raadellut ovet, lattiat ja ikkunanpielet innostuessaan, kun alkuvauhtia viritellessä täytyy ottaa loikka sinne ja loikka tänne. Hyppy sinne ja tänne. Yritimme leikata maanittelemalla, herkuilla houkutellen ja lurittelemalla vauvapuhetta. Lopputulos oli paini, josta Pertti Ukkolakin olisi ollut kateellinen 1970-luvun loppupuolella. Pate voitti ja kynsiä ei leikattu.

Kokeilimme perinteistä perkele-mentaliteettia, jota keihäänheittäjä Aki Parviainenkin peräänkuulutti joitakin vuosia sitten. Koirankynnen leikkaamisessa se tarkoittaa sitä, että isäntä on isäntä ja näyttää kaapin paikan. Koira on koira ja isäntä määrää tahdin ja suunnan. Lopputuloksena oli hikikarpalot, perkeleistä käheät äänet ja leikkaamattomat kynnet. Pate voitti taas kerran. Leikkaaminen vastasi urheilusuoritusta.

Netistä löytyy monenmoista kokemusta, kommenttia ja elämänohjetta, myös kynsien leikkaamiseen liittyen. En aiemmin ole huomannut miten paljon koirille on olemassa rauhoittavia suihkeita ja lisäruokia. Tartuin niihin ja tilasin yhden edullisimmista rauhoittavista herkkupaloista. Vihreää teetä ja muita rentouttavia aineita rauhoittamaan Pate toimenpiteen ajaksi. Tilasin varmuuden vuoksi myös kuonokopan, vaikka näykkiminen ei ole ollut koskaan ongelma. Rimpuilu ja jumppaaminen leikkauksen aikana on tehnyt leikkaamisesta mahdotonta. Nyt me onnistuisimme! Tai jos emme niin matka eläinlääkärille on pakko tehdä ja taas saa rahakukkaron nyörejä löysätä.

Relax

Pate sai nappulan pari ja heti, kun kuului NAKS Pate sai herkun. Ja tätä jatkettiin ja jatkettiin ja jatkettiin. Ilta illan jälkeen. Pate oppi uuden asian, nyt KUUNNELLAAN, kun kynsi napsahtaa poikki. Nuo nappulat ovat toimineet todella hyvin! Ne rauhoittivat meidät ihmiset ja toimimme jollain tavalla fiksummin ja Paten ei tarvinnut enää rimpuilla. Siitä todiste on se seikka, että kynsien leikkuu onnistuu myös ENNEN kuin Pate on saanut suuhunsa ensimmäistäkään murua vihreää teetä ja muita rentouttavia ainesosia.

Meidän fiksu Pate ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s