Marraskuun kuulumisia

Nyt alkaa olla tosi kysymyksessä patapoikasten teurastuksien suhteen. Tällä viikolla kanit opettivat taas uuden asian, joka täytyy ottaa huomioon. Koskaan en enää laita vierekkäisiin tarhoihin uroksia ja naaraita vaikka kuinka olisivat sisaruksia. Hiljalleen tytöt ja pojat nakersivat väliaitaa pois ja näytin Nikollekin sisarusten puuhat. Ei sitten käväissytkään mielessä, että jo siinä vaiheessa olisi pitänyt juosta kipinkapin hakemaan Makita, ruuveja ja lautaa. Yhtenä aamuna sitten menin laittamaan pojille aamuheiniä ja aitaus oli typötyhjä. Ei ketään missään. Kurkistin tyttöjen puolelle ja siellä oli seitsemän onnellista sisarusta mussuttamassa pehkuja. Kukaan ei tullut edes tervehtimään niin kuin tavallisesti. Vahinko oli jo tapahtunut, jos oli tapahtuakseen ja niinpä sisarukset saivat nauttia työpäivän ajan toistensa seurasta. Jos (ja mielestäni kyllä) kanit voivat hymyillä niin kaikki hymyilivät sinä aamuna. Illalla sitten korjasin tarhan ja vastusteluista huolimatta sukupuolien tarkistus sarjatyönä ja omiin kämppiin mars. Kyllä noiden kanssa sattuu ja tapahtuu, on ne niin kekseliäitä.

Sisarusrakkautta

Yllä oleva kuva on otettu aiemmin ja silloin tarhan tilanne oli tuo. Tarhan katto esti naapurikyläilyt. Nyt viikonloppuna odottaa sitten teurastusta, teurastusta ja teurastusta… En halua talvea vasten poikasia, en etenkään sisarusten poikasia.

Kanijauheliha taipuu moneksi ja viimeisimpänä olemme tehneet Lindströmin pihvejä, italianpataa ja nugetteja.

Lindströmin pihvejä ja paistettua kaalia

Metsästys on nyt painottunut jänöihin ja niitä on tullut sopivasti. Siinäkin asiassa täytyy pitää kohtuus mielessä ja kultakin alueelta metsästää maltillisesti.

Jänöset ovat jo valkoisia ja erottuvat metsässä maastosta, kun lunta ei vielä näy.

Lauantaina minulle tulee uusi, iso ja jännittävä juttu. Sellainen valkoinen ja iso. Se helpottaa kanien ja kanojen hoitamista huomattavasti ja poistaa muutaman hampaiden kiristelyn, kun joka ikisessä käänteessa minun ei tarvitse pyytää Nikolta apua. Jännittää, kun taas kerran joudun loikkaamaan mukavuusalueelta ja opettelemaan uusia asioita. Mutta siitä lisää myöhemmin, kun siitä toiveesta tulee totta ja ”tuote” on meidän pihassa. Jo jonkun aikaa olen tätä suunnitellut ja nyt siitä tulee totta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s