Tuotantokanit

Maaliskuussa 2020 hankimme kolme kania tuotantokanien omatuotantoa ajatellen. Siitosuros suurihopea sai nimekseen Hermanni ja se onkin oikein charmantti uros.

Suurihopea Hermanni

Meidän kaksi ensimmäistä naarasta saivat meillä uudet nimet Anelma ja Unelma (entisessä kodissa Jade ja Jessi https://youtu.be/dDOL0bbFORI). Tytöt ovat ranskanluppa/belgianjättimixejä. Ensimmäinen poikue syntyi Anelmalle huhtikuussa 2020 ja 12 poikasesta eloon jäi 7. Aloittelevana kaniharrastajana harmistus oli valtava, vaikka ymmärsimmekin, että poikasten menettäminen on täysin mahdollista. Aina kuitenkin eläinten kanssa leijuu kysymys ilmassa, että olisiko jotain pitänyt sittenkin tehdä toisin. Toinen poikue syntyi Unelmalle ja poikasia syntyi vain kaksi, joista toinen löytyi kuolleena. Seuraavat poikueet olivatkin jo ihan hyvän kokoiset ja mammat hoitivat poikastensa hyvin.

Anelma ja Unelma

Näiden kolmen jälkeen haimme Sotkamosta uudenseelannin punaisen uroksen, joka sai nimekseen Lasse Redraman mukaan. Yhdennäköisyyttä löytyy! Lasse on eloisa heppu, jolla on omat käsityksensä siisteydestä ja ne käsitykset eroavat vähän minun käsityksestäni.

Lassesta on hankala ottaa kuvia, mutta tällainen tuli sentään. Vauhtia riittää…

Anelman ensimmäisestä poikueesta ihastuin yhteen kirjavaan naaraaseen ja olihan se pakko jättää eloon ja emokaniksi. Vilhelmiina on siis puoliksi suurihopea ja puoliksi ranskanluppa/belgianjättimix.

Vilhelmiina tarvitsee eniten rapsutuksia

Kesällä 2020 huomasin Tori.fi ilmoituksen kahdesta luovutettavasta kanista. Ja niinhän siinä kävi, että valkoinen luppakorva muutti meille. Siinä on ainakin belgianjättiä, mutta muut rodut ovat vähän hämärän peitossa. Entisessä kodissa tämä valkoinen punasilmä oli Lulu, mutta meillä sai nimen Matleena.

Matleena on jo täysikasvuinen ensi kesänä ja siitä tulee meille yksi mamma lisää.

Lokakuussa kävimme hakemassa kaksi hylamax-naarasta. Nämä neitoset ovat nimenomaan lihantuotantoon jalostettu rotu, jonka rotukombinaatio on tarkkaan vaiettu liikesalaisuus. Sofia onkin muutaman mutkan kautta tullut Ranskasta ja Lydia (papereissa Helinä) on syntynyt Kangasalalla. Nämäkin ovat meidän tulevia emoja.

Sofia on meidän vanhin kanimme, noin 2 vuotias mamma
Lydia on vielä vähän ujo, mutta eiköhän sekin vielä totu minun höpötelyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s